>kırmızı meyve

>

Mısır gevreğinin içinden kırmızı meyve kurularını seçip yiyince ve de geçen gün aldığımız yaban mersinlerini afiyetle götürünce,karar verdim meyve kurutmaya.
İlk iş,evde kalan bir tabak vişneyle denemeye başlamak oldu,yaban mersinlerinin şeklinden alığım ilhamla,
sonradan araştırdım,altından da hava alacak bir yerde kurutulmalı,kalbur gibi,hasır gibi,ya da bizim oralarda tarhana serilen çığlar gibi.
Annem incir ve kayısıyı bunlarda kurutur.
Acaba çileği nasıl kurutabilirim?
Gevrekteliker dilimlenmiş de kurutulmuş.
Şunlar gibi.
Bu arada,dün çok kötü çarptı alnını,kanepe üzerindeyken,kuzeninin yaslanılan kısma abanmasıyla oturulan kısım tarttı ve yukarı çıktı,ve alnı pencere denizliğine😦 Çok canı yandı,çok ağladı,buz koydurmadı.
Ve de bugün Miraç Kandili malum,hepimizin duaları kabul olsun !
This entry was posted in özel günler, bebek mutfağı, mutfak. Bookmark the permalink.

3 Responses to >kırmızı meyve

  1. Hilal says:

    >çok geçmiş olsun..meyve kurutmak iyi fikir, böylece her mevsim yenebilir.hayırlı kandiller dualarda unutulmamak dileklerimle

  2. Feride says:

    >tatlım çok geçmiş olsun .. devamlı bir yerlerini vuruyolar maalesef ..ooo pek beceriklisiniz maaşallah .. malum ist. da olmuyor olsa ben de kesin kuruturdum çok sağlıklı saklama yöntemi .. afiyetle yiyin ..hayır dualarınız makbul olsun .. sevgiler..

  3. >çok teşekkürler.geçti sayılır,az bi izi kaldı.bu arada vişne kurusu çok ekşi oluyor,çerez olarak yenecek gibi değil,zaten bir avuç olmuştu bizimki,keke kattık :d

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s